مقایسه دو نوع دستگاه رفع موهای زائد: دستگاه IPL و لیزر

دستگاه IPL و لیزر

آیا می خواهید موهای زائد صورت و بدن تان را از بین ببرید؟ به شما استفاده در دستگاه IPL و لیزر را پیشنهاد می کنیم. اما این دو نوع دستگاه لیزر با یکدیگر تفاوت هایی دارند. در این مقاله به بررسی و مقایسه این دو نوع دستگاه رفع موهای زائد می پردازیم.

امروزه می توانید متنوع ترین دستگاه های رفع موهای زائد را، در بازار مورد مشاهده قرار دهید. شما می بایست قبل از اینکه دستگاه مدنظرتان را خریداری نمایید، مزایا و معایب هر یک از دستگاه های لیزر موهای زائد عرضه شده در وب سایت ما را، مورد بررسی قرار دهید. همچنین جهت اخذ راهنمایی بیشتر در خصوص انتخاب بهترین دستگاه  رفع موهای زائد ، با متخصصین ما، در ارتباط باشید. در ادامه می خواهیم راجع به معرفی و مقایسه کلی دو نوع دستگاه رفع موی زائد مشهور یعنی IPL ها و لیزر های رفع موی زائد بپردازیم.

لیزرهای رفع موی زائد و  دستگاه های IPL هر دو از انرژی تابشی نوری که توسط ملانین (رنگدانه )های مو جذب می‌شود؛ استفاده کرده و با ایجاد حرارت موجب تخریب فولیکول های مو می شوند. در نتیجه دیگر خون رسانی به فولیکول ها و تغذیه مو صورت نگرفته و رشد مو متوقف می شود. به همین علت استفاده از IPL یا لیزر رفع موی زائد ، یک روش دائمی جهت از بین بردن موهای زائد بدن می باشد. دستگاه IPL طیف گسترده ای از طول موج های مختلف نور را به سطح پوست می تاباند و چرخه رشد مو را در پوست مختل میکند. نحوه حذف موهای زائد با لیزر توسط یک طول موج خاص  و مشخص است. این طیف نور تک طول موجه و کاملا متمرکز ، با هدف جذب شدن در ملانین مو طراحی شده است. در دستگاه های لیزر ، حرارت از طریق جذب نور به طور متمرکز توسط ریشه مو ایجاد شده و فولیکول یا پیاز مو را از بین برده و از رشد مجدد مو در آن جلوگیری می‌کند.

Titanium laser device

کسب اطلاعات بیشتر از دستگاه لیزر تیتانیوم

خرید بهترین دستگاه رفع موهای زائد

امروزه، دستگاه های مختلفی به منظور رفع موهای زائد تولید می شوند. قبل از اینکه اقدام به خرید دستگاه رفع موهای زائد کنید باید مزایا و معایب محصول را مدنظر قرار دهید. در این مقاله شما را با ویژگی های دستگاه لیزر و IPL آشنا می کنیم تا بهتر تصمیم بگیرید کدام دستگاه را برای رفع موهای زائد خریداری کنید.

معرفی دستگاه لیزر

دستگاه های لیزر با استفاده از امواج نوری، موهای زائد صورت و بدن را از بین می برند. با استفاده از دستگاه لیزر، امواج نوری به فولیکول های مو تابانده می شود و از این طریق موهای زائد صورت و بدن از بین می برد. دستگاه لیزر رفع موهای زائد هیچگونه آسیبی به پوست و بافت های اطراف وارد نمی کند. در روش رفع موهای زائد با دستگاه لیزر، اشعه فقط به فولیکول ها مو تابانده شده و فولیکول های مو را تخریب می کند. بنابراین، با لیزر درمانی انواع  پوست آسیب نمی بیند.

دستگاه لیزر کندلا

کسب اطلاعات بیشتر از دستگاه لیزر کندلا

معرفی دستگاه IPL

معرفی دستگاه IPL

واژه ی IPL مخفف کلمه ی پالس نوری شدید می باشد. در روش IPL ، پرتورهای نوری با تعداد زیاد و به شدت به فولیکول های مو تابابنده شده و فولیکول ها را می سوزانند. بنابراین، سوزاندن فولیکول های مو می تواند باعث حذف دائمی موهای زائد نواحی مختلف صورت و بدن شود. دستگاه IPL می تواند لایه های عمقی سطح پوست را بازسازی و ترمیم کند. دستگاه IPL  می تواند در صورت استفاده ی طولانی مدت موهای زائد صورت و بدن را از بین ببرد. معمولاً افراد دارای پوست های روشن و موهای نازک و تیره کاندیدهای خوبی برای رفع موهای زائد با دستگاه IPL می باشند. این دستگاه به دلیل دارا بودن طول موج های مختلف کاربردهای متعددی دارد. 

آی پی  ال یا Intensive Pulse Light  (لامپ نور شدید پالسی) فلش نور لامپهای زنون هستند که نور چند طول موجی و غیر متمرکز ایجاد می کنند که قادر است اثرات متفاوتی روی قسمت های مختلف پوست داشته باشد و می توان با انتخاب فیلترهای مناسب اثر دلخواه برای اهداف مشخص را بدست آورد. پالس های تشدید شده نوری که در طول موج های گوناگون نیز می باشند، به جای تخریب اختصاصی فولیکول مو، ممکن است بافتھای اطراف آن را نیز بصورت غیر اختصاصی تخریب  کند .  به ھمین دلیل علی رغم توانایی این دستگاه در کاھش موھای زائد ، به دلیل غیر اختصاصی بودن نوع تابش و تخریب غیر انتخابی بافت، معمولا اثرات کمتر و عوارض بیشتری نسبت به لیزر دارند. کاندیدهای مناسب برای درمان رفع موی زائد با دستگاه IPL ،  افراد دارای پوست روشن ، موهای نازک و کرکی و تیره می باشند .

از کاربردهای دستگاه IPL  علاوه بر از بین بردن موهای زائد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رفع موهای زائد صورت و بدن؛
  • جوانسازی پوست؛
  • درمان لکه های پوستی،
  • رفع جای جوش و زخم؛
  • از بین بردن چروک های عمیق پوست.

عوارض ناشی از IPL

عوارض ناشی از IPL خیلی بیشتر از لیزر و درمان عوارض ناشی از آن دشوار تر از لیزر می باشد. سیستم IPL باید توسط  یک فرد متخصص و باتجربه انجام شود تا از ایجاد عوارض سوختگی آن جلوگیری شود.

همانطور که گفته شد سیستم IPL ، تقریبا تمام کاربردهای لیزر را دارد، ولی باید به این مورد هم توجه کرد که نتیجه استفاده از لیزر بهتر از IPL است و روش IPL معمولا پاسخ دهی ضعیف تری دارد.

دستگاه  IPL ، میتواند جهت رفع موهای زائد ، جوان سازی پوست و رفع  لکه های  پوستی صورت وهم چنین جوش های صورت (آکنه ) مورد استفاده قرار گیرد، اما اثربخشی این دستگاه در امر جوانسازی پوست کمتر از دستگاه های تخصصی جوانسازی مثل RF فرکشنال، لیزر CO2 فرکشنال و هایفو می باشد.

تفاوت دستگاه لیزر و دستگاه IPL برای رفع موهای زائد

  • دستگاه لیزر دارای قیمت بالاتری می باشد. اما دستگاه IPL دارای قیمت مقرون به صرفه تری نسبت به لیزر است. معمولاً برای تولید دستگاه IPL از لامپ زنونی استفاده می شود.
  • دستگاه لیزر عملکرد متفاوتی با دستگاه IPL دارد. معمولاً رفع موهای زائد با دستگاه IPL  به جلسات درمانی بیشتری نیاز دارد. اما برای رفع موهای زائد با استفاده از دستگاه لیزر به جلسات درمانی کمتری نیاز است.
  • دستگاه لیزر با استفاده از تکنولوژی مدرن تری نسبت به دستگاه IPL ساخته شده است.
  • معمولاً ریسک بروز عوارض جانبی احتمالی ناشی از درمان با لیزر کمتر از درمان با IPL می باشد. بنابراین، شما می توانید رفع موهای زائد با دستگاه لیزر را به عنوان ایمن ترین روش در نظر بگیرید.
  • پروسه ی درمان و از بین بردن موهای زائد صورت و بدن با استفاده از لیزر با سرعت بیشتری صورت می گیرد. اما بازه ی زمانی نتیجه گیری از دستگاه های IPL طولانی تر است.
  • مدت زمان ماندگاری و اثربخشی دستگاه های لیزر بیشتر از دستگاه IPL است.
  • یکی از تفاوت های دستگاه لیزر با IPL ، طول موج هر کدام از این دستگاه ها است.
  • هزینه ی درمان و از بین بردن موهای زائد با IPLکمتر از دستگاه لیزر است.
  • عوارض جانبی نظیر درد و سوختگی و ایجاد لکه با دستگاه IPL بیشتر است.
  • اثربخشی لیزر روی پوست های تیره با موهای زبر بیشتر می باشد.
  • اثربخشی IPL روی پوست های روشن بیشتر می باشد.
لیزر رفع موهای زائد T29

کسب اطلاعات بیشتر از دستگاه لیزر T29

معرفی لیزر

لیزرها امواج نوری به شدت متمرکز با طول موج یکسان و یگانه با انرژی های مشابه هستند که  به صورت متمرکز و با قدرت بالا ،  به گروهی از فولیکول های مو تابیده شده و منجر به افزایش حرارت و تخریب فولیکول های مو و ریزش موهای زائد بدون آسیب به بافت های اطراف می شود.این فرایند به فوتوترمولیز انتخابی مشهور است .فوتو به معنای“نور” و ترمولیز به معنای“از بین بردن به وسیله حرارت” است. در این روش  فقط فولیکول های مو هستند که به طور انتحابی تحت تابش قرار می گیرند و تخریب می شوند و تمام پوست آسیب نمی بیند.

لیزرهای رفع موی زائد به طور کلی در سه طول موج مختلف الکساندرایت  ۷۵۵ نانومتر ، دایود  ۸۱۰ نانومتر و ان دی یاگ  ۱۰۶۴ نانومتر مورد استفاده قرار می گیرند.

  • طول موج الکساندرایت مناسب ترین گزینه برای تایپ های پوستی روشن(تایپ ۱ و ۲ ) و موهای نازک می باشد.
  • طول موج دایود مناسب ترین گزینه برای تایپ های پوستی تیره ( تایپ ۳ و ۴ ) و موهای ضخیم می باشد.
  • طول موج ان دی یاگ نیز مناسب ترین گزینه برای تایپ های پوستی تایپ ۵ و ۶  می باشد.

مقایسه عملکرد دو دستگاه IPL و لیزر  

اصلی ترین تفاوت بین تکنولوژی لیزر و IPL، در طول موج و نتیجه به دست آمده از این دو روش است. حذف موهای زائد با IPL توسط پرتوهای نور که دارای طول موج های مختلفی هستند، انجام می گیرد. به همین علت فقط بخشی از این طول موج ها که توسط فولیکول مو توانایی جذب شدن دارند، می‌توانند به حذف موهای زائد کمک کنند. اما درصد زیادی از نور تولید شده بدون اینکه جذب شود هدر می رود.

-هزینه درمانی یک جلسه IPL کمتر از لیزر ها می باد و ممکن است در نگاه اول برای مراجعین جذاب تر باشد اما اثربخشی  و میزان نتیجه گیری از درمان با IPL  اصلا با لیزر قابل قیاس نیست معمولا استقبال چندانی از این روش نمی شود. همچنین حذف مو با IPL نیاز به تعداد جلسات بسیار بیشتری نسبت به لیزر الکساندرایت داشته و در نتیجه هزینه کلی را افزایش می دهد.ماندگاری و دوام نتیجه درمانی نیز با دستگاه لیزر بیشتر از IPL می باشد.

-برخلاف دستگاه IPL تکنولوژی لیزر  با تولید اشعه ای است که تمام آن دارای طول موج یکسان و مشابه است. این طول موج طوری طراحی شده که به طور اختصاصی توسط ملانین موجود در فولیکول  های مو جذب شود و هیچ مقداری از آن نیز هدر نمی رود. این طول موج خاص سبب می شود، بازدهی دستگاه لیزر بیشتر از IPL باشد. به عنوان مثال تعداد جلسات مورد نیاز برای حذف موهای زائد ناحیه وسیعی مانند کمر با روش لیزر نصف IPL است و مدت زمان رشد مجدد موها پس از لیزر کامل نیز بسیار طولانی تر از IPL می باشد.

-قیمت دستگاه های لیزر نسبت به IPL  ها بالاتر است اما با توجه به لوازم مصرفی زیاد دستگاه IPL مثل لامپ زنونی، توجیه اقتصادی دستگاه های لیزر بسیار بهتر از IPL می باشد.

-تکنولوژی لیزر نسبت به IPL جدیدتر و مدرن تر است و ریسک ایجاد عوارض و خطرات احتمالی پس از درمان با لیزر پایین تر است.

-سرعت درمان با لیزر ها بالاتر از IPL ها می باشد.

-ماندگاری درمان با لیزر ها بیشتر از پایداری درمان با دستگاه های IPL می باشد.

تفاوت های کلی لیزر و IPL

تفاوت های کلی لیزر و IPL

در این بخش مروری کلی به تفاوت های دستگاه لیزر و IPL  خواهیم داشت. این تفاوت ها عبارتند از:

  • رفع موهای زائد با لیزر سریعتر و با IPLکندتر صورت می گیرد؛
  • هزینه لیزر بالا و هزینه IPL کمتر است؛
  • استفاده از دستگاه لیزر نسبت به IPL با درد کمتری همراه است؛
  • از دستگاه IPL می توان برای از بین بردن موهای زائد تیره در افراد دارای پوست روشن استفاده کرد. از دستگاه لیزر برای از بین بردن موهای زائد در افراد دارای پوست روشن و تیره استفاده می شود.
  • لیزردرمانی به طور معمول در کلینیک های زیبایی صورت می گیرد. اما برخی از دستگاه های خانگیIPL نیز برای رفع موهای زائد در بازار موجود هستند.

سخن آخر

آی پی ال مخفف پالس نوری شدید است. در این روش تعداد زیادی پرتوهای نوری شدید با طول موج های متفاوت و انرژی های متفاوت بر سطح پوست تابیده و به سوزاندن فولیکول های مو کمک می کند. در لیزر درمانی نیز طول موجی  مشخص و یکسان به تمام سطح پوست تابیده می شود و فولیکول های مو را هدف قرار داده و از بین می برد. اگر به دنبال این هستید که سریعتر از جلسات درمانی نتیجه بگیرید به شما رفع موهای زائد با دستگاه لیزر را پیشنهاد می کنیم. رفع موهای زائد با لیزر، سریعتر صورت می گیرد. اما در صورتیکه هزینه ای که باید صرف رفع موهای زائد کنید برای شما اهمیت زیادی دارد، به شما استفاده از دستگاه IPL را پیشنهاد می کنیم. دستگاه IPL در مقایسه با لیزر دارای قیمت کمتر و مقرون به صرفه تری است اما ریسک عوارض جانبی نظیر درد ، سوختگی ، ایجاد لکه و التهاب پوستی با IPL بیشتر است.

شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دستگاه های لیزر و IPL  با کارشناسان فروش شرکت پرمون مد تماس حاصل نمایید.

مشاوره خرید دستگاه
با ما در تماس باشید
فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

 

تازه ترین مطالب

 

اطلاعات این دستگاه را به اشتراک بگذارید :